Projecte antirumors: Veritat o Mentida

Què és el Veritat o Mentida?

Veritat o Mentida és un programa que facilita eines a la ciutadania per tal que es qüestioni els rumors i estereotips que circulen sobre temes relacionats amb l’àmbit social. El programa d'estructura en diferents campanyes de sensibilització basades en un col·lectiu concret.
Degut a l’actual situació de crisi, la població immigrada és diana de molta rumorologia i estereotips que, sovint, comporten certa discriminació. Per tant, la primera campanya del Veritat o Mentida se centra en els rumors que circulen pel Ripollès sobre la població immigrada.

Qui som?
Som dues professionals responsables del programa:
  • La tècnica del Pla de Desenvolupament Comunitaride Ripoll i de Ripoll 60
  • La tècnica de Cohesió Social del Consorci de Ripollès Desenvolupament
Amb qui treballem?
Treballem amb dos col·lectius:
  1. Entitats i associacions de l’àmbit social, educatiu, juvenil i cultural, de la salut, de la seguretat, comercials… del municipi de Ripoll.
  2. Professionals que treballen en l’àmbit social, educatiu, juvenil i cultural, de la salut, de la seguretat, comercials… al Ripollès.
Com ho fem?
Veritato Mentida es divideix en tres fases d’actuació:
Primera fase: Detecció dels diferents rumors i estereotips que circulen sobre la població immigrada al municipi de Ripoll, a través de les diferents Comissions de treball amb les associacions i amb els i les professionals.
Segona fase:Anàlisi de la rumorologia detectada fruit del treball amb les diferents Comissions. 
Tercera fase: Devolutiva de l’anàlisi efectuada a les Comissions i propostes de treball per aturar els rumors i estereotips que es demostrin falsos.

Si voleu veure les fotos de les dinàmiques feu clic aquí

Contacta amb nosaltres
  
Pla de desenvolupament Comunitari de Ripoll
Pl. Vila de Prades, s/n 
Telèfon 629 26 81 18
       Correu: pdcripoll@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario